Как да изберем качествени цветни моливи

Свободен превод на текста в клипчето:

Цветните моливи са създадени за да оставят след себе си ярка следа, но възможно ли е тя да не бъде безопасна? Цветът на молива зависи от вида на цветния пигмент ,който се поставя в графита при производството. Съществуват пигменти, които  съдържат соли на тежки метали. За да предпазите  децата, обърнете внимание на опаковката. Търсете на нея знака СЕ, той показва, че моливите съответстват на европейските стандарти на качество и са преминали всички тестове за безопасност.
Добрите моливи, направени от хвойнови породи дървесина миришат на дърво, а не на разтворител (има  и хубави моливи от  специална пластмаса, която се остри лесно ).
Оценете диаметъра на графита на молива. Желателно е той да е  3 мм и да  е добре центриран, тогава  не се чупи лесно при острене и натиск.
Съществуват два типа цветни графити – восъчни, в които е възможно да се съдържат вредни органични разтворители и водоразтворими, които са по-безопасни. Да се разбере какъв е моливът е лесно, върху намокрена хартия вокъчният оставя бледа следа, а разтворимият –  отчетлива линия.
Обърнете внимание на корпуса, достойните екземпляри преминават през седемслойно боядисване. За това върху тях шевът от слепването на дървесината не се забелязва.
И последен съвет за младите родители – за малките деца са много подходящи моливи с триъгълно сечение. Те добре развиват фината моторика на пръстите. Бъдете уверени, детето ще е доволно, а вие  за ивестно време свободни.

 цветни моливи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *