Начало Учебници 10. клас Литература за 10. клас и приложение с тестове. По новата програма
снимка на корицата
Литература за 10. клас и приложение с тестове. По новата програма

Автори: Иван Инев, Албена Руневска, Мариана Бакърджиева
Издател: БГ Учебник

Код: u10lbu
Година на издаване: 2019
Страници: 352
ISBN: 9786191870547
Подвързия: мека
Размери: 21x28 см.
Тегло: 440 гр.

Описание
Учебникът отговаря напълно на учебната програма по литература за 10. клас, която е в сила от учебната 2019 – 2020 година.
Учебникът за 10. клас представя основните особености на три периода в развитието на българската литература: от Освобождението до Първата световна война, между двете световни войни и след Втората световна война. В началото на всеки дял е поместен обзорен урок, в който е разкрито своеобразието на литературния процес – направления и литературни кръгове (проявления на Романтизма, реализма и модернизма), художествени тенденции, ключови мотиви и идейни послания, доминиращи жанрови модели.

В урочните статии присъстват следните рубрики, даващи възможност за цялостно разглеждане на предвидените в учебната програма за 10. клас произведения (общообразователна подготовка): творчески портрет на всеки поет или писател; словото на твореца; творческа история; композиция; жанрови особености – спецификата на лирическите, лиро-епическите и епическите жанрове; жанровото съзнание на различните естетически школи; светогледни идеи и ценности; проблеми и конфликти; междутекстови връзки.

Богатият илюстративен материал пресъздава атмосферата на културните епохи и съдейства за задълбоченото осмисляне на творбите. Въпросите и задачите след урочните статии, разнообразните литературни упражнения и плановете за есета по граждански проблем имат за цел да развият социокултурните, литературните, комуникативните и дигиталните компетентности на учениците. Обобщителните тестове след всеки раздел, годишният преговор под формата на таблица и речникът на литературните термини ще помогнат за трайното овладяване на учебния материал и систематизирането на знанията за развойните процеси в българската литература от Освобождението до наши дни.

Към учебника има безплатно приложение с тематични тестове.
Други учебници, учебни тетрадки и атласи за 10. клас
Български език за 10. клас. По новата програма
Български език за 10. клас. По новата ...
Просвета
16.15лв. -5%
Работни листове по география и икономика за 10. клас. По новата програма
Работни листове по география и ...
Педагог 6
5.13лв. -5%
Информационни технологии за 10 клас . По новата програма
Информационни технологии за 10 клас . ...
Булвест 2000
9.41лв. -5%
Атлас по история и цивилизации за 10. клас . По новата програма
Атлас по история и цивилизации за 10. ...
Data Map
5.13лв. -5%
География и икономика за 10. клас.  Задължителна подготовка. По старата програма
География и икономика за 10. клас. ...
Просвета
13.30лв. -5%