снимка на корицата
Истoрия и цивилизaция зa 8. клaс (по старата програма)

Автори: Христo Maтaнoв, Гaля Рaнгeлoвa
Издател: Анубис

Код: u818

Корична цена: 13.00 лв.

Сега с отстъпка 5% : 12.35 лв.

Описание
История и цивилизация за 8. клас напълно съответства на новата учебна програма на МОМН. Учебникът е подходящ за работа както в 8. клас на непрофилираните училища, така и в 9. клас на профилираните гимназии. Илюстративният материал, картите и схемите, както и тематичното приложение, посветено на развитие на военното дело през средните векове, са пряко свързани с учебния материал и подпомагат неговото усвояване и затвърждаване. Освен това представляват добра основа за развитие на специфичните умения, необходими за анализ и интерпретация на историческите извори.

Учебното съдържание е разпределено в три раздела:

В зората на средновековния свят, където е проследено развитието на Европа и Близкия изток през Ранното средновековие;
Светът на Средновековието, където са разгледани най-важните моменти от Зрялото средновековие и неговите най-забележителни явления като появата на градовете, университетите, Кръстоносните походи и разделението на църквите;
Европейският запад и Европейският изток в края на Средновековието, където се проследява разделянето на Европа на две части, запазило се до голяма степен и до наши дни.

Новите знания, които учениците трябва да придобият, са обособени само в 32 урочни единици, което освобождава достатъчно часове за активно усвояване, упражняване и преговор на наученото, както и за практически занимания с цел създаване на специфични умения за работа с извори, карти, схеми, илюстрации.
След всеки раздел следва кратко обобщение и тестови задачи за самоконтрол и затвърждаване на наученото, подходящи както за самоподготовка, така и за работа в час.
Урочните единици са разделени на няколко ясно обособени части – текст за нови знания, рубрика "Речник", където са обяснени всички термини и понятия, предвидени за усвояване по програмата на МОН; рубрика "Въпроси", включваща въпроси и задачи, развиващи уменията за самостоятелна работа на ученика; рубрики "Извори", "Портрет", "Позиция", поднасящи допълнителни текстове, анализи на известни учени и специалисти по свързани с материята проблеми, както и кратки биографични данни за ярки личности от епохата.
Умело подбраният висококачествен илюстративен материал е предназначен активно да съдейства за усвояване на новите знания, както и да разширява базата за възприемане на най-важните тенденции и явления на Европейското средновековие.
В края на книжното тяло е поместено приложение, включващо специално подбран илюстративен материал по една от най-важните теми при изучаване на средновековна история – „Развитие на крепостните съоръжения, въоръжението и бойното изкуство през средните векове“ (Западна Европа, Византия, България и Арабски халифат). Много от поднесените висококачествени и детайлни изображения се появяват за пръв път в български учебник и ще предизвикат очакван интерес не само у учениците, но и у техните преподаватели. Това представлява добра основа за развиване на умения за анализ и интерпретация при работа с илюстративен материал.
Други учебници, учебни тетрадки и атласи за 8. клас
Тетрадка по химия и опазване на околната среда за 8. клас за практически умения (по старата програма)
Тетрадка по химия и опазване на ...
Просвета - Азбуки
2.76лв. -5%
Работни листове по математика за 8. клас
Работни листове по математика за 8. ...
Анубис
4.75лв. -5%
Математика за 8. клас
Математика за 8. клас
Регалия 6
8.55лв. -5%
Български език за 8. клас
Български език за 8. клас
Просвета - Азбуки
8.55лв. -5%
Prima A1. Deutsch für Jugendliche. Band 1. Учебник по немски език, първа част
Prima A1. Deutsch für Jugendliche. Band 1. Учебник по ...
Просвета
11.88лв. -5%
Още учебници за 8. клас...