Начало Учебници 10. клас Информационни технологии за 10. клас. По новата програма
снимка на корицата
Информационни технологии за 10. клас. По новата програма

Автори: Николина Николова, Елиза Стефанова, Мирослава Николова, Диана Петрова, Красен Стефанов
Издател: Просвета

Код: u1082
Година на издаване: 2019
Страници: 32
ISBN: 9789540138237
Подвързия: мека
Размери: 21x29 см.

Корична цена: 7.00 лв.

Сега с отстъпка 5% : 6.65 лв.

Описание

Следвайки структурата и стила на учебниците по информационни технологии в предишните класове, и този е насочен към изграждането на дигиталните компетентности на учениците. Целта е те да бъдат пълноценни граждани на свят без граници, в който е невъзможно да напредваш, ако не владееш съвременните информационни и комуникационни технологии. Освен уменията за използване на модерните технологии за ефективно и ефикасно решаване на всекидневни проблеми се изгражда и култура на етично поведение в дигиталния свят.
Всеки урок е „Мисия”, включваща ситуации с предизвикателство, допълнителни задания с практически приложими резултати и създаване на уникален продукт. На помощ отново са събраните „съкровища” – новите и обогатените стари знания, както и „оръжията трикове” с различни техники за бързо постигане на желания резултат. И тук уроците за нови знания започват с таблица на новите термини, така че учениците да могат да се обръщат към нея по всяко време в хода на урока или след това.
А голямата мисия на авторите през тази учебна година е подготовката на десетокласниците за достойно представяне на Националното онлайн оценяване (НОО) на дигиталните компетентности. За да постигнат тази мисия, във всеки урок те предлагат учебно съдържание, което пряко отговаря на съдържателната рамка и нивото на компетентности, които НОО измерва. Като инструмент за оценка на изходното ниво има и тест, който по формат, съдържание и очаквана трудност напълно отговаря на изискванията за Модул 1 на онлайн оценяването. „Мисиите” от уроците, свързани с дигиталните компетентности от група „Решаване на проблем”, са организирани изцяло по модела на Модул 2 от НОО.
Други учебници, учебни тетрадки и атласи за 10. клас
География и икономика за 10. клас . По новата програма
География и икономика за 10. клас . По ...
Анубис
16.13лв. -5%
Български език за 10. клас. По новата програма
Български език за 10. клас. По новата ...
Анубис
9.12лв. -5%
Философия за 10. клас. По новата програма
Философия за 10. клас. По новата ...
Просвета
14.25лв. -5%
Математика за 10. клас. По новата програма
Математика за 10. клас. По новата ...
Просвета
18.05лв. -5%
Физика и астрономия за 10. клас. По старата програма
Физика и астрономия за 10. клас. По ...
Анубис
6.27лв. -5%
Още учебници за 10. клас...